Ce este Mierea Manuka ?

Ce este Mierea Manuka ?

Ce este Mierea Manuka si de ce este considerata o miere speciala?

Arborele Manuka este un arbore care creste numai in zona muntoasa nepoluate din Noua Zeelanda si izolat in sud-estul Australiei. Manuka este un arbore mereu verde, cu frunze dense, mici si cu flori alb sau roz.

Mierea Manuka este produsul albinelor care culeg nectarul florilor arborelui Manuka, are un gust foarte parfumat si este de consistenta groasa.

Exista 2 tipuri de Miere Manuka, una este mierea obisnuita, cu un gust minunat dar cu proprietati antibacteriene modeste, iar cealalta este Mierea Manuka activa (certificata MGO sau UMF) cu un efect antibacterian foarte puternic si care este recomandata in scop terapeutic.

In magazinul www.manuka-shop.ro gasiti produse Manuka certificate MGO.

Unic la Mierea Manuka MGO™ este faptul ca este singurul aliment din lume, 100% natural, care s-a demonstrat a avea EFECTIV si SIGUR activitate actibacteriana. Aceasta activitate este data de compusul sau activ – Methylglyoxal, care se formeaza in mod natural in nectarul de plante Manuka. Nivelul de Methylglyoxal din Mierea Manuka variaza intre 20 - 800 mg pe kg de miere.

Pentru comparatie, toate celalalte tipuri de miere testate la nivel mondial au avut avut un continut intre 0 la 5 mg / kg, la alte alimente variaza intre 0-50mg/kg, cafeaua si cacao avand continutul cel mai ridicat.

S-a descoperit ca nivelul minim de Methylglyoxal pe care trebuie sa il contina mierea pentru a inhiba dezvoltarea bacterilor precum Staphylococcus aureas sau E.Coli este de 100mg/kg.

Mierea Manuka contine o multitudine de ingrediente care au putea fi explorate doar de curand. Profesorul Henle si echipa sa de la Universitatea din Dresda au continuat cu succes munca de cercetare asupra Mierii Manuka, munca inceputa de acum pensionarul profesor Molan de la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda.

Cercetarile efectuate de Universitatea din Dresda asupra Mierii Manuka au dus la unele rezultate surprinzatoare. Cercetatorii de la Universitatea din Dresda au descoperit ca methylglyoxal este un ingredient care se gaseste in Miere Manuka intr-o cantitate de cateva sute de ori mai mare decat in orice alt timp de miere. S-a dovedit stintific ca acesta substanta - Methylglyoxa - este cea care ii confera Mierii Manuka puternicile sale proprietati antibacteriene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice. Methylglyoxal apare in mod natural, in nectarul de flori a arborelui Manuka din Noua Zeelanda, inainte de a fi preluat de catre albine.

S-a dovedit stiintific ca Mierea Mauka este in prezent cel mai puternic antibiotic natural, fiind extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.

100% naturala, aromata, Mierea Manuka este foarte apreciata pentru calitatile sale unice.

Scurt istoric:

Pentru maori, oamenii indigene din Noua Zeelanda, Manuka era o planta medicinala traditionala careia i se acorda o mare importanta. Ei au folosit Mierea Manuka pentru dezinfectia si tratarea leziunilor si inflamatilor.

O lunga perioada Mierea Manuka a fost tinuta secret. A inceput sa devina populara in Germania dupa descoperirile facute de Universitatea din Dresda si dupa o campanie puternica in mass-media.

Speram ca si in Romania informatia sa devina cunoscuta pe o scara larga si cat mai multe lume sa poata beneficia de proprietatile unice ale Mieri Manuka.

Ce cantitate de Methylglyoxal este continuta in alte tipuri de miere?

Miere Manuka pura contine intre 100-800mg/kg Methylglyoxal, in timp ce alte tipuri de miere nu au mai mult de 20mg/kg.

Methylglyoxal este o componenta naturala specifica Mierii Manuka.

Compania Manuka Healt a dezvoltat pentru aceasta un standard recunosc la nivel international.

Indicele MGO indica in ce proportie se regaseste Methylglyoxal in Mierea Manuka.

MGO™250+ inseamna, de exemplu, ca in 1000g miere este continuta 250mg Methylglyoxal.

La ce este intrebuintata Mierea Manuka?

Mierea Manuka ofera un spectru larg de intrebuintari – atat intern, cat si extern.

Este intrebuintata in special pentru a intarirea sistemul imunitar, in caz de raceli, inflamatii ale gurii, nasului si gatului, in reglarea functilor digestive, precum si pentru ingrijirea pielii si a plagilor.

Crop & Food Research Institute, o agentie a guvernului din Noua Zeelanda, a raportat in decembrie 2007 ca Mierea Manuka poate ajuta organismul atat in tratarea bolilor digestive, cat si la cresterea de bacterii probiotice.

Mierea Manuka are un gust minunat ! Methylglyoxal este de asemenea insensibila la caldura. Spre deosebire de alte tipuri de miere, Mierea Manuka poate fi dizolvata in lichide fierbinti fara a-si pierde proprietatile sale unice. Astfel, o puteti folosi in ceai sau lapte cald.

Apropo: "Cantareata australiana Kylie Minogue consuma zilnic Miere Manuka din Noua Zeelanda," aflam din revista Magazin Woman, in numarul aparut pe 22 Mai 2009.

Atentie!

Ca si in cazul altor produselor scumpe, exista din pacate produse falsificate. Acest lucru este valabil si in cazul Mierii Manuka! Din acest motiv va rugam sa retineti faptul ca UMF si MGO sunt singurele marci comerciale autorizate la nivel international sa certifice proprietatile antibacteriene ale Mierii Manuka. Daca ambalajul nu face referire la nici unul din acesti indicatori, nu aveti garantia ca veti achizitiona un produs testat si certificat.

Suntem incantati sa va putem oferim aceasta forta dulce a naturii acum in Romania.

Bucurati-va atat de calitatile medicinale unice ale Mierii Manuka cat si de gustul sau deosebit!

Etichete: manuka | miere | noua zeelanda | mgo | umf | antibiotic | antibiotic natural | imunitate | antibacterian | antiviral | antioxidant | atiinflamator | antiviral | antimicrobian | antifung | antiseptic | |